CETAS LİMİT VE SIRA İŞLEMLERİ ECZANE KILAVUZU

Değerli Meslektaşlarımız; Ceza İnfaz Kurumlarına karşılanan reçeteler için sıra ve limit takibi CETAS uygulamasına dahil edilmiştir.

CETAS Limit ve Sıra işlemlerinde dönem sırası oluşturulduğunda sistem tarafından bir eczaneye reçete girişi yaptırılır. Ancak bu durum opsiyoneldir. Kurum bazlı birden fazla eczanenin aynı anda reçete karşılamasını istiyorsanız; cetas@teb.org.tr adresine bildirimde bulunabilirsiniz. Örneğimizde; ilgili Ceza İnfaz Kurumu için iki eczane seçeneği tanımlanmıştır. Aynı anda iki eczane reçete girişi yapabilmektedir. Eczanelerin kotası dolduğunda sistem tarafından sıradaki eczane aktifleştirilir.

Farmainbox bildirimi yapılmadan reçete girişiniz tamamlandıktan sonra eczane otomasyonu ekranınızdan İcmal işlemlerini yapmalısınız. Eczacı odası tarafından İcmal onaylandıktan sonra CETAS Faturasını oluşturabilirsiniz.

Reçete Giriş İşlemleri Ceza İnfaz Kurumları için belirlenen limitler sistem tarafından takip edilmektedir. Eczanenizin reçete karşılama sırası geldiğinde; reçete giriş ekranı açılır ve limiti doldurduğunuzda reçete giriş ekranı kapanır, sıradaki eczanenin reçete karşılaması aktifleştirilir. Reçete girişinde sıradaki eczanenin bilgilerini, Ceza İnfaz Kurumuna tanımlanan limit tutarını, girilen reçetelerin toplam tutarını ve limitinizin tamamlanması için ne kadar kalan tutarınızın olduğunu ekranda görüntüleyebilirsiniz. Her reçete girişinizde kalan tutarınız güncellenecektir.

CETAS sıralı dağıtım kapsamında olan Ceza İnfaz Kurumlarına reçete girişi yapılırken Farmainbox ’ a bildirim yapmanıza gerek yoktur. Limitiniz dolduktan ve sıranız geçtikten sonra eğer düzeltme yapmak için reçete silerseniz; reçeteyi tekrar kaydetmek için oda  ile irtibata geçilmesi gerekmeketedir.

İcmal İşlemleri,

İcmal İşlemleri Reçete giriş işlemleri tamamlandıktan sonra İcmal oluşturma işlemleri yapılmalıdır. İki tarih aralığında ki reçeteler listelenir ve isteğe göre 2 şekilde icmal listesi oluşturabilir;

1_ Manuel İcmal Kaydet,

2_ İcmal Oluştur ve Otomatik Fatura Kaydet

1_Manuel İcmal Kaydet Seçeneğinde;

Manuel İcmal Kaydet seçeneği ile icmal oluşturulur. Oluşturulan icmal listesi, eczacı odasının ekranına yansır ve oda tarafından İcmal Onay/Red işlemi yapılır.

Eczane otomasyonu ekranındaki İcmal Sorgulama menüsünden oluşturduğunuz icmallerin listesini görüntüleyebilir ve eczacı odası tarafından kontrolü yapılan icmallerin onay durumunu görüntüleyebilirsiniz.

Eczacı odası tarafından icmaliniz onaylandığında; Eczacı Bilgi Sisteminde kayıtlı olan e-posta adresinize İcmal Onay Bildirimi gönderilmektedir.

Hem gelen e-postadan hem de eczane otomasyonu ekranınızdan icmalin onaylandığını görüntüledikten sonra Ceza İnfaz Kurumuna CETAS Fatura isteğini oluşturmalısınız. İcmal Sorgulama ekranından onaylanan icmal seçilir ve İcmal Fatura Oluştur yapılır.

Artık CETAS Faturası oluşturulmuştur ve Fatura Sorgulama menüsünde görüntülenir.

2_İcmal-Fatura Kaydet Seçeneğinde;

İcmal-Fatura Kaydet seçildiğinde öncelikle İcmal oluşturulur ve eczacı odası tarafından icmal onaylandığında sistem tarafından Ceza İnfaz Kurumuna CETAS Fatura isteğiniz oluşturulur.

İcmal-Fatura Kaydet seçimi yaptığınızda oluşturulan icmal, eczacı odasının ekranına yansır ve İcmal Sorgulama menüsünden icmalinizi görüntüleyebilirsiniz. Oda tarafından icmal onaylandığında Eczacı Bilgi Sisteminde kayıtlı olan e-posta adresinize İcmal Onay Bildirimi gönderilir.

İcmaliniz onaylandığında sistem tarafından otomatik CETAS faturanız oluşturulduğu için artık İcmal Sorgulama menüsünde değil Fatura Sorgulama menüsünden görüntülenir.

CETAS Fatura İşlemleri

İcmal listesi Eczacı Odası tarafından onaylandıktan sonra mevcutta olan CETAS Fatura işlemine geçiş yapılır.

Eczane otomasyonu ekranınızdaki Fatura Sorgulama menüsünden, oluşturulan CETAS faturalarını görüntüleyebilirsiniz. CETAS faturaları ambar memurunun ekranına yansır ve 4 iş günü içerisinde onay/red işlemi yapılır.

CETAS Faturanız kurum tarafından (ambar memuru) onaylandığında Eczacı Bilgi Sisteminde kayıtlı olan e-posta adresinize CETAS Fatura Onay bildirimi gönderilecektir. İcmal Onay e-postasından sonra CETAS Fatura Onay e-postası geldikten sonra mali elektronik faturanızı oluşturabilirsiniz.

Limit ve sıra işlemleri için herhangi bir çıktı alınmaz. Oda tarafından onaylanan icmal bilgileri, ambar memurunun ekranına yansır ve Ceza İnfaz Kurumu tarafından gerekli durumlarda icmal dökümlerinin çıktısı alınır. Ceza İnfaz Kurumuna mali elektronik fatura dökümünü ve kağıt reçeteleri teslim etmeniz yeterlidir.

Eczanelerimizin işlemlerinin yapabilmeleri için ekli Dosyadan cetas limit ve sıra işlemleriyle ilgili klavuzunda yayınlanmakatadır.

05 Haziran 2024     Okunma Sayısı : 1025