Göç İdaresi Protokolü'nün 3.10 Maddesi Kapsamında Yer Alan Reçetelerin Karşılama Usul ve Esasları hakkında

Odamız resmi internet sayfasında 08.01.2021 tarihinde yayımlanan duyuru ile Geçici Koruma Altındaki Yabancıların Serbest Eczanelerden İlaç Teminine Yönelik Protokol’ün imzalandığı bildirilmişti.

Türk Eczacıları Birliği tarafından gönderilen bilgilendirme ile; Göç İdaresi Genel Müdürlüğü ile Birlik arasında imzalanan ve 01.03.2021 Pazartesi (Bugün) günü yürürlüğe giren protokol kapsamında sözleşme yapan eczanelerin, protokolün (3.10) numaralı maddesinde yer alan reçeteleri karşılarken, Farma Inbox’a tanımlanmış olan farklı grup uygulaması ve sıralama sistemi uyarınca işlem yapmaları gerektiği bildirilmiştir.

Farma Inbox içerisinde yer alan Reçete Tevzi Sistemi'ne eklenen yeni bir buton aracılığıyla, Göç İdaresi Genel Müdürlüğüne ait reçete girişlerinin, reçete tiplerine göre yapılmasının sağlanacağı ve Kuruma teslim edilecek reçete tevzi icmallerinin tek liste olarak alınarak Bölge Eczacı Odası onayı sonrası (Elektronik İcmal Onayı)  Kuruma teslim edilmesi gerektiği ifade edilmiştir.

Protokolün yürürlüğe girdiği ilk ay olan Mart ayı süresince karşılanmış reçeteler için onay işlemi yapılırken, limite bakılmayacağı, ancak takip eden aylarda onaylama işleminin, ilk ayda karşılanan reçete miktarlarına göre belirlenecek kota ve limitler dahilinde uygulanacağı uyarısı yapılmıştır.

Buna göre, geçici koruma altındaki yabancıların reçetelerini karşılamak üzere Göç İdaresi ile sözleşme imzalamış olan meslektaşlarımızın reçete karşılama sırasında, aşağıda yer alan reçete gruplarını Farma Inbox Sistemine kaydetmesi önemlidir.

Sisteme tabi reçete grupları;

a. Mor ve turuncu reçeteye yazılması zorunlu olan ilaçların yer aldığı reçeteler,

b. Eritropoietin ve darbepoetin preparatlarını ihtiva eden reçeteler,

c. Özel ya da Kamu Diyaliz Merkezlerinde düzenlenmiş tüm reçeteler,

d. Diyaliz solüsyonlarını ihtiva eden reçeteler,

e. Eczacı Odalarınca dağıtım protokolü yapılan ünitelerdeki yatan hasta reçeteleri,

f. Organ nakli sonrasında kullanılan ilaçlar (İçeriği Protokolün 3.8 nci maddesinde belirtilenler hariç)

g. Oral beslenme solüsyonlarını ihtiva eden reçeteler

h. Talasemi endikasyonunda kullanılan ilaçlar (Deferipron, Deferasiroks)

i. TNF alfa blokeri olarak kullanılan ilaçlar

j. Rituximab, Abatasept, Tofasitinibsitrat, Kanakinumab, Tosilizumab, Sertolizumab, Sekukinumab, Ustekinumab, Vedolizumab.

Meslektaşlarımıza önemle duyurulur.

DİYARBAKIR ECZACI ODASI
YÖNETİM KURULU




02 Mart 2021     Okunma Sayısı : 1366