T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Sayın Zekeriya Çoştu ile Görüşme

T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Sayın Zekeriya Çoştu ile 30.09.2024 tarihinde gerçekleştirilen görüşmede, eczanelerimizde eczacı istihdamını desteklemek üzere Eczanelerin, İşletme Geliştirme Destek Programı Nitelikli  Eleman İstihdam Desteğinden yararlandırılması ile, eczanelere verilecek desteklerle birlikte, Eczacılık mesleğimizin sanatı olan majistral ilaç yapımı ve yeni nesil ilaç üretim teknolojilerinin birlikte kullanılabileceği projelerin geliştirilmesi ve uygulamaya geçirilmesi; ayrıca Türk Eczacıları Birliği olarak ilaç etkin madde üretimi ve biyobenzer/biyoeşdeğer ilaç üretimi projelerinin hayata geçirilmesi konularında birlikte çalışılması taleplerimiz aktarıldı.

Görüşmeye, Türk Eczacıları Birliği Başkanı Ecz. Arman Üney, Türk Eczacıları Birliği Genel Sekreteri Ecz. Ali Erdem ve 25-26. Dönem AK Parti Çorum Milletvekili Ecz. İlksen Ceritoğlu Kurt katıldılar.

01 Ekim 2024