Veteriner Tıbbi Ürünler Komisyonu Toplantısı

Türk Eczacıları Birliği 44. Dönem Merkez Heyeti bünyesinde çalışmalarını sürdüren Veteriner Tıbbi Ürünler Komisyonu, komisyon sorumlusu Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti Üyesi Uzm. Ecz. Taner Ercanlı’nın başkanlığında, 03 Ekim 2024 tarihinde toplandı.

Komisyon toplantısında, dönemin önceki toplantıları da değerlendirilerek;  Veteriner Hekim E-Reçete ve İlaç Takip Sistemi'nde  yaşanan sorunların giderilmesi amacıyla ilgili Bakanlık nezdinde çalışma yapılması, TEBEOS entegrasyonu,  veteriner tıbbi ürünlerde karekod uygulanması ve antibiyotik içerikli veteriner tıbbi ürünlerin yol açabileceği antibiyotik direncini önlemek amacıyla T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı ile T.C. Sağlık Bakanlığı nezdinde resmi görüşmelerin  ve veteriner tıbbi ürünlerin tebrp bilgi kaynağına eklenmesine yönelik çalışmaların sürdürülmesi görüşüldü. Ayrıca, TEBEŞİR Online Eğitim Platformu’nda eğitim verilmesi değerlendirildi.

03 Ekim 2024